У Києві перед судом постане чоловік, який без дозволу побудував автомийку

05:00, 4 июля 2022
На ділянці, що знаходиться в санітарно-захисній зоні, він побудував автомийку.
У Києві перед судом постане чоловік, який без дозволу побудував автомийку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві перед судом постане підприємець, який самовільно зайняв земельну ділянку в Дніпровському районі. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Так, слідчі передали до суду матеріали з обвинувальним актом щодо чоловіка, який облаштував незаконний бізнес. Він зайняв земельну ділянку комунальної власності на вулиці Березняківській, площею 291 м².

Як повідомили правоохоронці, влітку минулого року слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальне провадження за фактом захоплення землі підприємцем. На ділянці, що знаходиться в санітарно-захисній зоні, він побудував нежитлову будівлю-автомийку.

Під час досудового розслідування встановлено, що чоловік немає жодних документів, про надання у власність або оренду земельної ділянки. Крім цього, висновками судової земельної-технічної експертизи встановлено, що на незаконно зайняту земельну ділянку накладається низка санітарно-захисних та охоронних зон.

Зокрема, довкола об’єкта знаходяться повітряні лінії електропередач, підземний електричний кабель, залізниця, промислова зона, а також транспортна зона особливого контролю.

Проте 36 річний кияни на це не зважав. Мало того, він відмовлявся ознайомитися з матеріалами кримінального провадження, через що наприкінці вересня 2021 року його оголосили у розшук. Днями правоохоронці затримали чоловіка та доставили до Дніпровського управління поліції.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті. Зловмиснику загрожує до двох років в’язниці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва