Реконструюють/побудують 5 нових аеропортів: Кубраков презентував план відбудови інфраструктури України

16:21, 5 июля 2022
У Міністерстві кажуть , що на сьогодні прямі задокументовані збитки української інфраструктури сягають 95 млрд доларів.
Реконструюють/побудують 5 нових аеропортів: Кубраков презентував план відбудови інфраструктури України
Джерело фото: facebook.com/MinInfra.UA
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр інфраструктури України Александр Кубраков презентував міжнародним партнерам та представникам бізнесу візію відновлення зруйнованої агресором інфраструктури України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства.

«Україна має вистояти у війні, а для цього має вистояти наша економіка і наші люди. Зараз наш бюджет майже 100% спрямовується на військові потреби та на соціальні виплати. І щомісяця ми маємо дефіцит на рівні 5 мільярдів доларів. Збитки ж від руйнувань інфраструктури уже сягають 95 млрд доларів.

Зараз наш головний пріоритет – проєкти, які буквально допоможуть вижити та перемогти. За останні три місяці ми відкрили рух 43 тимчасовими переправами, відновили рух 13 залізничними мостами і переправами, розчистили понад тисячу кілометрів доріг.

Завдяки зусиллям держави та бізнесу уже вдалося наростити вантажоперевезення в дунайських портах в майже 4 рази. Розбудовуємо логістику на західних кордонах і вже можемо говорити про зростання  вантажопотоку на автомобільних пунктах пропуску в 2,6 разів.

Ми потребуємо фінансової підтримки в реалізації саме таких першочергових, нагальних проєктів. Розраховуємо, що Міжнародна конференція з питань відновлення України допоможе їх залучити, а також стане трампліном для довгострокової системної роботи з дружніми країнами та інвесторами» – заявив Олександр Кубраков.

  • Відкритість та прозорість

Зазначається, що міністр інфраструктури розповів про роботу Уряду та міжнародних партнерів щодо електронної системи управління відбудовою для попередження корупційних ризиків на всіх етапах інфраструктурного проєкту.

  • Стратегічні цілі

«План відбудови визначає стратегічні цілі післявоєнної відбудови, серед яких повноцінна відбудова всієї інфраструктури, інтеграція української транспортної мережі в мережу ЄС та гармонізація правових та організаційних аспектів функціонування транспортної сфери України.

Зокрема, передбачається:

  • відбудова та нове будівництво 51,2 тис. км автодоріг
  • будівництво понад 1,4 тис. мостів (із урахуванням стандартів НАТО)
  • закупівля, ремонт і модернізація понад 7 тис. одиниць залізничного рухомого складу
  • реконструкція/будівництво 5 нових аеропортів
  • модернізація 3 портів на Дунаї

З початку повномасштабної агресії Росії 24 лютого транспортна інфраструктура стала однією з головних мішеней окупантів. На сьогодні прямі задокументовані збитки української інфраструктури сягають 95 млрд доларів.

Було зруйновано або пошкоджено 24 700 км автодоріг, 309 мостів, 6 500 км залізничних колій пошкоджено або окуповано,12 цивільних аеропортів та аеродромних комплексів. Окрім цього, заблоковано усі морські порти України, через які до початку повномасштабної агресії проходило 80-90% українського експорту продовольства», - сказано у повідомленні.

Джерело фото: facebook.com/MinInfra.UA

Також ми писали, що Кабмін збільшив суму витрат на будівництво доріг у 13 разів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду