Нардепа Олексія Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук

09:49, 15 июля 2022
Олексія Ковальова підозрюють у державній зраді.
Нардепа Олексія Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За клопотанням ДБР народному депутату Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
Депутата оголошено в розшук, повідомляє Бюро.

Генеральний прокурор на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів повідомила йому про підозру 6 липня 2022 року.

Працівники Державного бюро розслідувань у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення РФ перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року  Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією - «уряді Херсонської області».

Також депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна. Досудове розслідування триває.

Раніше ми повідомляли, що за ініціативи Державного бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо Олексія Ковальова за колабораційну діяльність. 

Також повідомлялося, що Ковальов допомагав окупантам вивозити зерно і сіль.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва