Нардеп Ковальов допомагав окупантам вивозити зерно і сіль, — Генпрокурор Венедіктова

16:26, 7 июля 2022
Окупанти призначили нардепа на псевдопосаду «заступника голови уряду Херсонської області».
Нардеп Ковальов допомагав окупантам вивозити зерно і сіль, — Генпрокурор Венедіктова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбук, що нардеп Олексій Ковальов, якого підозрюють у державній зраді, допомагав вивозити в Росію зерно і сіль з тимчасово окупованої Херсонщини.

«Напередодні підписала підозру нардепу Ковальову. На початку окупації він поїхав на Херсонщину нібито працювати з виборцями та захищати від мародерів свій бізнес, яким не може займатися під час парламентської діяльності. Маємо свідчення, що народний обранець при цьому організовував вивезення солі й зерна до РФ», - повідомила вона. 

Венедіктова нагадала, що Ковальов "із захватом" писав у соцмережі про "плани повномасштабної інтеграції аграріїв Херсонщини в економічну модель РФ і наполягав, що "Росія назавжди"".

Окупанти призначили нардепа на псевдопосаду "заступника голови уряду Херсонської області".

«Народний обранець поповнив вже досить широкі ряди тих, кого ми притягуємо до відповідальності за зраду, пособництво агресору та колабораційну діяльність в окупованому регіоні. Серед них – депутати різних рівнів, колишні посадовці органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, правоохоронці та пересічні громадяни.

Служать ворогам вони по-різному. Хтось «здає» українських патріотів, активістів, правоохоронців та учасників бойових дій, хтось бере участь в їх «зачистках», хтось допомагає розміщувати військову техніку РФ, хтось міняє прапори на органах влади, хтось постачає окупантів пальним та харчами, багато хто задовольняє свої владні амбіції», — додала Генпрокурор. 

Раніше ми повідомляли, що за ініціативи Державного бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо Олексія Ковальова за колабораційну діяльність. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде