Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 4 октября

19:13, 4 октября 2022
Утвердили порядок использования радиочастотного спектра в особый период и в условиях чрезвычайного или военного положения.
Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 4 октября
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Во вторник, 4 октября, Кабинет министров провел заседание. Какие решения были приняты, сообщил представитель Кабмина в парламенте Тарас Мельничук.

«Схвалено проект Закону «Про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків стосовно податків на доходи і майно». Прийняття законопроекту сприятиме прискоренню згортання економічних і фінансових зв’язків з РБ, яка підтримує безпрецедентну, відкриту, широкомасштабну війну РФ проти України.

- Внесено зміни до Переліку послуг, робіт, прав інтелектуальної власності, інших немайнових прав, призначених для продажу (оплатної передачі), за операціями з імпорту яких рекомендовано Національному банку забезпечити здійснення переказів, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2022 N 153. Перелік доповнено послугами із знезараження та/або фумігації за кордоном вантажів, що експортуються, винагородою комісіонера при здійсненні знезараження та/або фумігації за кордоном вантажів, що експортуються.

- Затверджено Порядок користування радіочастотним спектром в особливий період та в умовах надзвичайного або воєнного стану. Визначено порядок користування радіочастотним спектром спеціальними та загальними користувачами в особливий період, в умовах введення надзвичайного стану та в умовах введення тимчасових обмежень на використання радіочастотного спектра, а також порядок управління радіочастотним спектром в умовах введення правового режиму воєнного стану.

- Внесено зміни до Порядку здійснення реабілітаційних заходів. Розширено перелік категорій осіб, яким можуть відповідно до ЗУ «Про реабілітацію осіб з інвалідністю» надаватись реабілітаційні послуги. Визначено та оптимізовано перелік необхідних документів для направлення на реабілітацію.

- Затверджено Порядок здійснення відбору проб та проведення їх дослідження щодо послуг з централізованого водопостачання, постачання гарячої води та послуг з постачання та розподілу природного газу. Порядком, серед іншого, врегульовано питання щодо виклику споживачем виконавця комунальних послуг для здійснення відбору проб, передбачено можливість самостійного здійснення відбору проб споживачем шляхом залучення для цього акредитованих лабораторій. Визначено особливості відібрання проб у багатоквартирному будинку з урахуванням обраних співвласниками моделей управління.

- Внесено зміни до постанови КМУ від 20.03.2022 № 335 «Деякі питання здійснення оплати товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони в умовах воєнного стану». Передбачено забезпечення можливості перегляду погодженої сторонами державного контракту (договору) ціни товарів (робіт, послуг) за обґрунтуваними пропозиціями виконавців у разі істотних змін фінансово-економічних та технічних умов виконання такого контракту (договору). Встановлено обмеження щодо можливості перегляду ціни у бік збільшення.

- Надано дозвіл Міністерству у справах ветеранів утворити у сфері його управління державну установу «Національне військове меморіальне кладовище». Надано доручення Мінветеранів у двомісячний строк вжити заходів, необхідних для забезпечення діяльності вказаної державної установи.

-  Внесено зміни до постанови КМУ від 27.03.2022 р. № 379 «Про особливості здійснення гуманітарної допомоги, яка перевозиться залізничним транспортом в умовах воєнного стану». Визначено Державну спеціалізовану фінансову установу «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» отримувачем гуманітарної допомоги відповідно до зазначеної постанови. Передбачено, що Держмолодьжитло надаватиме на безоплатній основі в користування відповідній сільській, селищній, міській раді або військовій адміністрації населеного пункту отриману гуманітарну допомогу, призначену для забезпечення тимчасового проживання постраждалих внаслідок збройної агресії РФ, на підставі відповідного договору.

- Внесено зміни до ряду постанов КМУ щодо референтного ціноутворення на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти.
Запроваджено державне регулювання цін шляхом встановлення граничних оптово-відпускних цін на основі референтного ціноутворення на лікарські засоби, що зареєстровані в Україні, та включені до Національного переліку, та щодо яких за результатами державної оцінки медичних технологій підготовлено висновок уповноваженого органу з рекомендаціями щодо включення лікарського засобу до Національного переліку. Передбачено затвердження Міністерством охорони здоров’я відповідного реєстру граничних оптово-відпускних цін на зазначені лікарські засоби.

- Внесено зміни до Порядку підготовки пропозицій Кабінету Міністрів України щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій. Передбачено, що у разі виявлення технічних помилок у проекті рішення КМУ про схвалення пропозицій щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій, які не впливають на суть проекту або окремих його положень, розробник може доопрацювати та повторно внести такий проект Кабінетові Міністрів без перепогодження із державними органами.

- Припинено приватизацію єдиного майнового комплексу державного підприємства «Київський інститут інженерних вишукувань і досліджень «Енергопроект».

- Здійснено у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2022 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків шляхом зменшення обсягу видатків споживання на 36 061,6 тис. гривень за бюджетною програмою «Проведення вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та збільшення обсягу видатків споживання на 36 061,6 тис. гривень за програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», а саме для придбання реабілітаційного і діагностичного обладнання для реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, які мають ризик формування інвалідності, та дітей з інвалідністю.

- Передано єдині майнові комплекси державних підприємств, установ та організацій та пакети акцій (частки), що належать державі у статутних капіталах господарських товариств, із сфери управління уповноважених органів управління до сфери управління Фонду державного майна.

- Виділено Харківській облдержадміністрації (для Харківської обласної військової адміністрації) 300 млн. гривень з резервного фонду державного бюджету для будівництва фортифікаційних споруд», — сказано в сообщении. 

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська