Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 6 декабря

17:43, 6 декабря 2022
Правительство утвердило порядок использования средств на приобретение природного газа для прохождения отопительного сезона, а также внесло изменения в приложение к порядку формирования и использования СОVID-сертификата.
Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 6 декабря
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Во вторник, 6 декабря, Кабинет Министров провел заседание. Какие решения было принято, сообщил представитель КМУ в парламенте Тарас Мельничук.

"— Затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на придбання природного газу для проходження опалювального сезону 2022 – 2023 років. Порядком визначено механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за відповідною програмою. Встановлено, що одержувачем бюджетних коштів за бюджетною програмою є ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг».

— Внесено зміни до переліку закладів фізичної культури і спорту, яким надається статус бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки. Актуалізовано назви баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки у переліку у звʼязку з організаційними змінами. Надано спортивному комплексу ТОВ «КИЇВ РАКЕТ СПОРТС ПАРК» статус бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки за видом спорту бадмінтон.

— Внесено зміни у додаток до Порядку формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби. Зазначені зміни передбачають удосконалення механізму формування та використання COVID-сертифікатів, зокрема щодо оновлення схеми поєднань вакцини при введенні другої бустерної дози.

— Погоджено пропозицію щодо реалізації спільного з Міжнародним надзвичайним фондом допомоги дітям при Організації Обʼєднаних Націй (ЮНІСЕФ) проекту щодо надання грошової допомоги опорним закладам загальної середньої освіти у 2022/23 навчальному році. Установлено, що в рамках реалізації проекту право на отримання грошової допомоги за рахунок коштів ЮНІСЕФ мають опорні заклади загальної середньої освіти для вирішення таких питань: закупівля обладнання для шкільних їдалень; здійснення поточного ремонту шкільних їдалень з метою покращення гігієни, зокрема ремонту водопровідних, вентиляційних, електричних мереж та підлоги. Передбачено, що надання грошової допомоги здійснюється одноразово в розмірі 2 тис. доларів США на кожний опорний заклад.

— Визначено акціонерне товариство «Українська залізниця» балансоутримувачем переданих йому обʼєктів державної власності, призначених для зберігання і постачання світлих нафтопродуктів для задоволення стратегічних потреб держави, які закріплюються за ним на праві господарського відання. Доручено Міноборони разом з Мінінфраструктури, Мінфіном, Мінекономіки, Фондом державного майна, Держстатом та АТ «Укрзалізниця» узгодити відповідно до Порядку вилучення і передачі військового майна Збройних Сил пропозиції щодо вилучення та передачі АТ «Укрзалізниця» на праві господарського відання військового нерухомого майна, призначеного для зберігання і постачання світлих нафтопродуктів, та надіслати їх до Мінекономіки.

— Внесено зміни до постанов КМУ від 06.03.2022 № 222 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обовʼязків на субʼєктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» та від 19.07.2022 № 812 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обовʼязків на субʼєктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам». Зазначені зміни спрямовані на забезпечення можливості укладання договорів купівлі-продажу природного газу для теплових електричних станцій і теплоелектроцентралей для забезпечення споживачів природним газом та електричною енергією.

— Внесено зміни у додаток 2 до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу. Зміни мають на меті забезпечення можливості укладання договорів купівлі-продажу природного газу для оптимізації ведення господарської діяльності з постачання природного газу та позитивного впливу на можливість операторам газорозподільних систем виконувати свої функції щодо забезпечення споживачів природним газом.

— Визначено, що перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій. Затверджено форму переліку та визначено особливості його формування.

— Встановлено, що Державна служба з етнополітики та свободи совісті є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України. Передбачено, що структурні підрозділи обласних, Київської міської державних адміністрацій (військових адміністрацій) з питань етнополітики та свободи совісті підзвітні та підконтрольні Державній службі з етнополітики та свободи совісті.

— Затверджено розподіл у 2022 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України відповідно до пункту 10 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України.

— Здійснено з метою придбання генераторів для створення безпечних та належних умов, а також забезпечення начального та начально-тренувального процесу в закладах освіти, учні яких перебувають в закладах цілодобово, у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству освіти і науки на 2022 рік, перерозподіл видатків за програмою «Надання освіти закладами загальної середньої освіти державної форми власності та освітніх послуг державною установою для осіб, які перебувають у закладах охорони здоров'я» шляхом зменшення обсягу видатків споживання на суму 2 млн. 850 тис. гривень та встановлення на зазначену суму видатків розвитку.

— Збільшено бюджетні призначення на 2022 рік за бюджетною програмою «Підвищення надійності постачання електроенергії в Україні» для реалізації інвестиційного проекту за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку «Другий проект з передачі електроенергії», шляхом зменшення річних планових призначень за бюджетними програмами «Будівництво ПЛ 750 кВ Рівненська АЕС- Київська» за рахунок коштів позики Європейського інвестиційного банку, «Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька- Каховська» за рахунок коштів позики ЄБРР та за рахунок коштів позики ЄІБ «Підвищення ефективності передачі електроенергії (модернізація підстанцій)» «Реконструкція трансформаторних підстанцій східної частини України» за підтримки Кредитної установи для відбудови в Україні. Це дозволить здійснити перерозподіл надання кредитів з державного бюджету для забезпечення реалізації заходів за інвестиційними проектами НЕК «Укренерго», які впроваджуються за підтримки міжнародних фінансових організацій.

Схвалено проект Спільної робочої програми між Урядом України та Міжнародним енергетичним агентством на період 2023-2024 років. Передбачено, що співробітництво між Урядом України та МЕА на початковому етапі (у період з 01.01.2023 по 31.12.2024) загалом, та допомога МЕА у рамках його мандату зокрема, зосередяться на: наданні підтримки у розробленні Енергетичної стратегії України, з урахуванням засад повоєнного відновлення енергетичного сектору на основі посилення енергетичної безпеки; сприянні впровадження політики щодо скорочення споживання енергії та енергозбереження; зміцненні енергетичної безпеки, зокрема через впровадження засад енергетичного переходу для підвищення гнучкості енергетичної системи України; реформуванні вугільного сектору; сприянні та прискоренні інтеграції газового ринку України у енергетичну систему ЄС тощо", — сказано в сообщении.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир