Кабмин провел заседание: какие решения приняли 9 июня

16:52, 9 июня 2023
Внесены изменения в состав Национального органа по вопросам противоминной деятельности, а также в операционный план реализации Стратегии развития крымскотатарского языка на 2022-2032 годы.
Кабмин провел заседание: какие решения приняли 9 июня
Фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В пятницу, 9 июня, Кабинет Министров провел заседание. Об этом сообщил представитель КМУ в Верховной Раде Тарас Мельничук.

На заседании было:

«- Внесено зміни до пункту 2 постанови КМУ від 15.05.2019 N 395 «Питання Державної податкової служби». Затверджено головою комісії з реорганізації Державної фіскальної служби заступника Голови Державної податкової служби Тітарчука Михайла Івановича та увільнено від виконання цих обов’язків Якубівського Володимира Леонідовича.

- Затверджено Порядок взаємодії у сфері посмертного донорства субʼєктів національної системи трансплантації, структурних підрозділів і органів Національної поліції. Порядок визначає механізм залучення судово-медичного експерта до процедури вилучення анатомічних матеріалів, підстави для обґрунтованих заперечень судово-медичного експерта щодо вилучення анатомічних матеріалів у донора-трупа у випадках, коли смерть мозку було діагностовано в осіб з підозрою на насильницьку смерть, а також організацію супроводу транспортними засобами Національної поліції транспортних засобів, залучених до перевезення анатомічних матеріалів людини та/або реципієнтів, та/або бригади вилучення анатомічних матеріалів людини.

- Затверджено Порядок визначення втрат лісогосподарського виробництва. Визнано такою, що втратила чинність постанову КМУ від 17.11.1997 N 1279 «Про розміри та Порядок визначення втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, які підлягають відшкодуванню».

- Прийнято для використання на території України з 01 січня 2026 року Європейську вертикальну референцну систему (EVRS). Доручено Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру здійснити заходи щодо включення нівелірної (висотної) мережі до

Обʼєднаної європейської нівелірної мережі (UELN) та забезпечити використання на території України Європейської вертикальної референцної системи (EVRS).

- Внесено зміни до постанови КМУ від 27.02.2019 N 136 «Деякі питання щодо договорів про реімбурсацію». Установлено, що на період воєнного стану для аптечних закладів та/або їх структурних підрозділів, які розташовані на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих рф, які включені до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, відшкодування вартості лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, здійснюється, зокрема, на підставі зведених звітів про лікарські засоби, відпущені за паперовими рецептами в порядку, визначеному типовою формою договору про реімбурсацію, враховуючи певні особливості. Внесено зміни до постанови КМУ від 28.07.2021 N 854 «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення». Передбачено, що у період воєнного стану на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих РФ, які включені до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, у разі відсутності технічної можливості виписування електронних рецептів на лікарські засоби, які підлягають реімбурсації, виписування рецептів може здійснюватися в паперовій формі відповідно до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і медичні вироби. Погашення таких рецептів здійснюється аптечними закладами, які розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, які включені до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф. Установлено також, що реалізація аптечним закладом лікарських засобів, торговельні назви яких включені до переліку лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, дозволяється лише повними (неподільними) споживчими упаковками (для інсуліну первинними упаковками препарату інсуліну).

- Внесено зміни до постанови КМУ від 19.04.2022 N 472 «Деякі питання використання коштів, що надходять на офіційні рахунки для пожертв на підтримку України» щодо назви поточного рахунку Мінцифри в Національному банку України. Внесено зміни до постанови КМУ від 01.07.2022 N 751 «Про затвердження Порядку використання коштів з рахунка Міністерства цифрової трансформації для забезпечення протидії інформаційним загрозам з боку держави-агресора, кіберзахисту, відновлення та розвитку цифрової інфраструктури держави». Викладено Порядок в новій редакції, якою визначено мету, основні завдання, напрями використання, категорії отримувачів, механізм розподілу та перерозподілу коштів між головними розпорядниками коштів державного бюджету за рішенням КМУ, яке може передбачати визначення нових бюджетних програм, включаючи трансферти місцевим бюджетам, та за рішенням Комісії з питань розподілу (передачі) коштів для забезпечення протидії інформаційним загрозам з боку держави-агресора, кіберзахисту, відновлення та розвитку цифрової інфраструктури держави, утвореної Мінцифри, а також надання інформації про використання коштів для забезпечення протидії інформаційним загрозам з боку держави-агресора, кіберзахисту, відновлення та розвитку цифрової інфраструктури держави, що надійшли в національній та іноземній валюті як добровільні внески (благодійні пожертви) від фізичних та юридичних осіб приватного та/або публічного права, резидентів і нерезидентів на поточний рахунок Мінцифри, відкритий у Національному банку України.

- Утворено Міжвідомчу робочу групу з питань здійснення заходів у сфері цифровізації, передбачених Державною антикорупційною програмою на 2023-2025 роки. Затверджено її склад та Положення.

- Установлено, що Міністерство охорони здоровʼя здійснює керівництво службою медицини катастроф. Затверджено Порядок виконання функцій медицини катастроф. Визначено, що субʼєктом національного рівня координації функціонування служби медицини катастроф є уповноважений заклад з питань координації функціонування служби медицини катастроф, яким є державний заклад «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоровʼя України». Установлено, що субʼєктом регіонального рівня координації функціонування служби медицини катастроф є Рада міністрів АРК, обласні, Київська та Севастопольська міські державні (військові) адміністрації, центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

- Внесено зміни до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах. Передбачено, що сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться у разі будівництва Національного військового меморіального кладовища.

- Внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку фізичної культури, спорту вищих досягнень та резервного спорту. Розширено механізм використання коштів державного бюджету, передбачених Мінмолодьспорту за спеціальним фондом, у частині використання коштів спеціального фонду на проведення реконструкції, капітального ремонту будівель і спортивних споруд установ, що належать до сфери управління Мінмолодьспорту, придбання ними обладнання та інвентарю довгострокового використання, зокрема каркасно-тентової конструкції з метою створення умов для підготовки спортсменів національних збірних команд з волейболу пляжного та інших ігрових видів спорту на території України в зимовий період.

- Затверджено Порядок ведення Державного реєстру артезіанських свердловин. Порядком визначено процедуру функціонування Державного реєстру артезіанських свердловин; запроваджено облік артезіанських свердловин за єдиним порядком; визначено єдиний порядок подання даних до Державного реєстру артезіанських свердловин, а саме, через електронний кабінет надрокористувача, доступ до якого здійснюється через Державний геологічний вебпортал.

- Внесено зміни до Положення про Міністерство молоді та спорту України. Передбачено, що Мінмолодьспорт встановлює порядок атестації тренерів, зокрема присвоєння тренерам кваліфікаційних категорій та позбавлення тренерів кваліфікаційних категорій, а також встановлює порядок атестації спортивних суддів.

- Внесено зміни до постанови КМУ від 18.04.2012 N 606 «Про затвердження рекомендаційних переліків структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в мм. Києві та Севастополі державних адміністрацій». Передбачено, що не допускається утворення структурних підрозділів місцевих держадміністрацій, які дублюють діяльність сільської, селищної, міської ради та її виконавчих органів. Встановлено, що уповноважений підрозділ з питань запобігання корупції утворюється як структурний підрозділ місцевої державної адміністрації, а не як структурний підрозділ апарату місцевої держадміністрації.

- Внесено зміни у додаток до розпорядження КМУ від 16.05.2014 N 523 «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг». Внесено зміни до Переліку адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування у порядку виконання делегованих повноважень, які є обовʼязковими для надання через центри надання адміністративних послуг, щодо таких послуг: встановлення статусу, видача посвідчень/довідок, продовження строку дії посвідчень (вклеювання бланка-вкладки) членам сімʼї загиблого (померлого) ветерана війни, члена сімʼї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України; встановлення статусу, видача посвідчень/довідок, продовження строку дії посвідчень (вклеювання бланка-вкладки) особам з інвалідністю внаслідок війни; вклеювання бланка-вкладки до посвідчення учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни ІI і IІІ групи з числа учасників бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше; видача нового посвідчення учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, членам сімʼї загиблого (померлого) ветерана війни, членам сімʼї загиблого (померлого) Захисника та Захисниці України, постраждалим учасникам Революції Гідності замість непридатного/втраченого та у разі зміни персональних даних; виплати грошових допомог, передбачених ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; встановлення факту одержання ушкоджень здоровʼя від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпекиі оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях та заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією РФ проти України; безоплатне поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни; отримання громадськими обʼєднаннями ветеранів війни безоплатно приміщень для здійснення статутних завдань.

- Внесено зміни до Складу Національного органу з питань протимінної діяльності шляхом включення до його складу першого заступника Міністра оборони України, першого заступника Міністра соціальної політики України, заступника Міністра економіки України, першого заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, першого заступника Голови ДСНС та Генерального директора акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість».

- Здійснено у 2023 році розподіл резерву освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам між місцевими бюджетами в обсязі 74 млн. 895,9 тис. гривень, що дасть змогу здійснювати оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників в деокупованих громадах Харківської та Херсонської областей.

- Внесено зміни до операційного плану реалізації Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки. Визначено Державну службу України з етнополітики та свободи совісті головним відповідальним виконавцем заходів щодо: перегляду повноважень центральних органів виконавчої влади щодо реалізації державної політики у сфері підтримки та розвитку кримськотатарської мови; започаткування державної відзнаки за особливий внесок у забезпечення розвитку та популяризацію кримськотатарської мови; сприяння використанню кримськотатарської мови для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські назви; забезпечення інтеграції фахових інституцій у міжнародну мережу, яка опікується проблематикою загрози зникнення мов, забезпечення участі українських фахівців у міжнародних проектах, наукових форумах, інших форматах міжнародної співпраці, вивчення й адаптації міжнародного досвіду збереження, відновлення та розвитку мов, що перебувають під загрозою зникнення тощо.

- Схвалено проект Додаткової угоди N 2 (у формі обміну листами) між Урядом України та Європейською Комісією, що діє від імені Європейського Союзу, до Угоди про фінансування заходу «Механізм розвитку громадянського суспільства України». Підписання Додаткової угоди старить правові підстави для подовження періоду виконання Угоди на 1 рік (до жовтня 2028 року), а також для перерозподілу орієнтовного бюджету між грантами та закупівлями.

- Визначено Фонд державного майна уповноваженим органом управління активами, стягнутими в дохід держави згідно з рішенням Вищого антикорупційногосуду від 20.03.2023 у справі N 991/1914/23, a саме: часткою у розмірі 100 відсотків статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті», право на яку зареєстроване в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за компаніями «Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД» («Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited») та «Ітодер Інвестментс Лімітед» («Ethoder Investments Limited»); та часткою у розмірі 66,65 відсотка статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь», право на яку зареєстроване в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за ТОВ «Авангард-Віларті». Доручено Фонду державного майна вжити заходів для приватизації вищезазначених активів.

- Здійснено в межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату КМУ на 2023 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків споживання шляхом зменшення їх обсягу за програмою «Керівництво та управління у сфері статистики» на суму 59 млн. 43,9 тис. гривень та збільшення їх обсягу за програмою «Статистичні спостереження» на суму 59 млн. 43,9 тис. гривень.

-  Здійснено у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на 2023 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків державного бюджету шляхом зменшення обсягу видатків споживання за програмою «Забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій

Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» на 21 млн. 200,7 тис. гривень; збільшення обсягу видатків споживання за програмою «Заходи щодо захисту і забезпечення прав та свобод осіб, які позбавлені (були позбавлені) особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та/або органами влади Російської Федерації з політичних мотивів, а також у звʼязку з громадською, політичною або професійною діяльністю вказаних осіб, підтримки зазначених осіб та членів їхніх сімей, заходи з реінтеграції населення тимчасово окупованих територій, виплати державних стипендій імені Левка Лук'яненка» на 21 млн. 200,7 тис. гривень.

- Затверджено план заходів на 2023 і 2024 роки щодо реалізації другого етапу Стратегії розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року. Визначено конкретні заходи з реалізації завдань Стратегії, відповідальні за їх реалізацію, індикативні показники, спрямовані на досягнення відповідного результату та визначені строки виконання відповідних завдань», - сообщил он.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області