Податкова транспарентність та ера діджиталізації: які зміни необхідні Україні, відео

13:18, 27 ноября 2019
Президент IFA Ukraine Наталія Блажівська прокоментувала ситуацію з глобальними податковими викликами для України.
Податкова транспарентність та ера діджиталізації: які зміни необхідні Україні, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В конференц-залі Верховної Ради України відбулася конференція «Податкова транспарентність та ера діджиталізації: український погляд на глобальні податкові виклики». Ця зустріч продовжила започаткований минулого року Міжнародною фіскальною асоціацією України (IFA Ukraine) цикл заходів, присвячених глобальним змінам в оподаткуванні та цифровій економіці.

Як відомо, Міжнародна фіскальна асоціація заснована 80 років тому в Королівстві Нідерланди. Вона має консультативний статус при ООН, ЮНЕСКО, МВФ, ОЕСР, Комісії Європейських співтовариств. В основному діяльність IFA носить науковий характер, але водночас вона приділяє належну увагу поточним подіям і змінам в національному податковому законодавстві.

Президент IFA Ukraine Наталія Блажівська підкреслила: міжнародна конференція «Податкова транспарентність та ера діджиталізації: український погляд на глобальні податкові виклики» відбулася у Верховній Раді задля плідних обговорень у колі депутатів, суддів, всесвітньо відомих професорів з міжнародного податкового права, адвокатів, експертів для вироблення спільних підходів до проблематики податкової транспарентності та діджиталізації.

Нагадаємо, 1 грудня цього року для України набуває чинності Конвенція MLI, що внесе зміни до багатьох двосторонніх конвенцій, підписаних Україною. Усі ці інструментарії, що покликані для боротьби з розмиванням податкової бази, мають також вирішувати питання, пов’язані з глобалізацією бізнесу.

«Ми маємо розуміти, що ті стандартні принципи і підходи, які існували, коли країна оподатковує лишу ту компанію, що безпосередньо розміщена і функціонує на її території, в умовах діджиталізації змінюються. І міжнародні організації вже давно занепокоїлися цим питанням. Україна активно долучилася до цих дискусій і до обговорень», — наголосила президент IFA Ukraine.

В рамках конференції було презентовано проект українського закону з робочою назвою — «Google». Така собі вітчизняна відповідь на наболіле питання.

Нагадаємо, що дискусія, зокрема, щодо компанії Google, розпочалася в парламенті Великобританії кілька років тому, коли пошукового гіганта звинуватили не в тому, що він не платить податки, а в тому, що компанія «аморальна» у сплаті податків, бо левова частка грошей не осідає в Туманному Альбіоні.

Крім того, спікери конференції вже торкнулися податкового питання відомого перевізника Uber.

Детальніше дивіться в сюжеті Право ТВ.

Автор: Наталья Мамченко Автор:
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду