Як суддям отримати недоплачену через карантин винагороду: позиція Ради суддів, відео

14:15, 9 октября 2020
РСУ ухвалила звернутись до Кабінету міністрів для виділення більше ніж 1 млрд грн.
Як суддям отримати недоплачену через карантин винагороду: позиція Ради суддів, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фінансування судової влади України знаходиться в критичному стані. Для того, щоб суди першої та апеляційної інстанції змогли ефективно здійснювати правосуддя, судовій владі потрібне щонайменше 2 млрд грн. Окрема проблема – необхідність виплат суддям близько 1 млрд грн, які були заморожені під час дії карантинних обмежень у квітні-серпні 2020 року.

Рада суддів України 24 вересня намагалась знайти шлях, який дозволить суддям отримати недоплачену через карантин винагороду. Річ у тому, що у своєму рішенні від 28.08.20 № 10р/2020 Конституційний Суд України хоч і вказав про можливість отримання суддями винагороди у повному розмірі за час дії карантинних обмежень, однак не вказав, яким чином це можливо зробити. 

Одна з ключових проблем, яка виявилась під час обговорення питання в РСУ, полягає ще в тому, що у судів першої та апеляційної інстанцій зараз не вистачає коштів на виплату такої компенсації, бо раніше вони частково були витрачені на фінансування апарату судів.

Після досить тривалих дискусій Рада суддів все ж ухвалила звернутись до Кабінету міністрів України з вимогою виділити з бюджету 1 млрд 125 млн 533 тис. грн у якості компенсації суддівської винагороди відповідно до рішення Конституційного Суду від 28 серпня 2020 року.

Детальніше дивіться в сюжеті Право ТВ.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду