США заборонять TSMC та Intel відкривати передові заводи з виробництва мікросхем у Китаї – Bloomberg

14:33, 3 серпня 2022
Bloomberg зазначає, що окрім КНР, рішення також стосується й інших країн, які викликають занепокоєння.
США заборонять TSMC та Intel відкривати передові заводи з виробництва мікросхем у Китаї – Bloomberg
Джерело фото: Shutterstock
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Конгрес США ухвалив історичну федеральну програму на 52 мільярди доларів, спрямовану на розширення можливостей вітчизняного виробництва мікросхем. Вона включає одне суттєве застереження: компанії, які отримують фінансування, повинні пообіцяти не збільшувати виробництво передових мікросхем у Китаї, пише агентство Bloomberg.

За даними агентства, обмеження вдарять по таких компаніях, як Intel Corp. та Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., провідним виробникам мікросхем, які намагалися побудувати свій бізнес у Китаї. TSMC не зможе суттєво модернізувати чи розширити свої існуючі потужності, фактично втративши деякі можливості зростання на найбільшому у світі ринку напівпровідників.

Зокрема, Закон про чіпи та науку забороняє компаніям, які отримують федеральне фінансування, суттєво розширювати виробництво чіпів, більш досконалих, ніж 28 нанометрів, у Китаї або в країні, що викликає занепокоєння, такій як Росія, протягом 10 років. Незважаючи на те, що 28-нанометрові чіпи на кілька поколінь відстають від передових напівпровідників, доступних зараз, вони, як і раніше, використовуються в широкому спектрі продуктів, включаючи автомобілі та смартфони.

«Виняток може бути зроблено, якщо зацікавлені виробники чіпів додають виробництво 28-нанометрових напівпровідників або старіших поколінь для обслуговування переважно китайського ринку чи заінтересованої зарубіжної країни. Одержувачам, які порушують обмеження та не усувають порушення, можливо, доведеться повністю погасити федеральні субсидії», - пише Вloomberg.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду