ЄС планує поєднання грантів та кредитів для допомоги Україні – Politico

10:44, 6 серпня 2022
По інформації ЗМІ, Комісія прагне отримати схвалення Європарламенту та країн ЄС у вересні, щоб виплати могли розпочатись у жовтні.
ЄС планує поєднання грантів та кредитів для допомоги Україні – Politico
Джерело фото: ukrinform.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Новий проект пропозиції Європейської комісії передбачає надання Україні фінансової допомоги у розмірі 8 мільярдів євро у вигляді поєднання грантів та кредитів, повідомили у п'ятницю два чиновники ЄС. Про це пише Politico.

«ЄС виділить до 5 мільярдів євро у вигляді довгострокових кредитів під гарантії, надані країнами ЄС, відповідно до їхнього внеску до бюджету блоку. Відсоткові платежі субсидуватимуть із бюджету ЄС. За словами чиновників, сума, що залишилася, близько 3 мільярдів євро, буде надана у вигляді грантів», - повідомляє Politico.

Як пише видання, новий проект пропозиції з'явився після того, як Німеччина відмовилася надати гарантії на підтримку кредитів для України на суму до 9 мільярдів євро».

Politico зазначає, що в Берліні сказали, що гранти найкраще підходять для допомоги Києву і вказали на власний грант у розмірі 1 млрд євро.

За словами одного чиновника, хоча термінів поки немає, Комісія прагне отримати схвалення Європейського парламенту та країн ЄС у вересні, щоб виплати могли розпочатися у жовтні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва