За неонові вивіски та відчинені двері – штраф: на які заходи підуть країни ЄС заради економії електроенергії

17:48, 9 серпня 2022
Країни планують вжити низку заходів щодо підвищення енергоефективності.
За неонові вивіски та відчинені двері – штраф: на які заходи підуть країни ЄС заради економії електроенергії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європа переходить на «економний» режим споживання ресурсів через загострення енергетичної кризи, політичну та економічну кризу. Дослідження The Guardian показало, які заходи готуються вживати країн ЄС.

Франція: Магазини з кондиціонерами та опалювальними приладами зобов'язані тримати свої двері зачиненими, інакше їм загрожує штраф у розмірі 750 євро. Світлова реклама заборонена у всіх містах з 1:00 до 6:00, крім вокзалів та аеропортів.

Німеччина: Міста вимикають прожектори на громадських будівлях, вимикають фонтани, встановлюють температурний режим та популяризують холодний душ муніципальним плавальним басейнам та спортивним залам.

Іспанія: Країна планує зробити найбільш радикальний підхід серед європейських країн. Підприємствам забороняється використовувати кондиціонери при температурі до 27°C та опалення до 19°C у зимовий час. Влада також закликає використовувати автоматизовані двері в магазинах і не висвітлювати вітрини після 10-ї вечора.

Італія: Громадським будинкам, за винятком лікарень, було наказано не допускати, щоб кондиціонери працювали при температурі нижче 27°C влітку та вище 19°C взимку. Співробітників також закликали стежити, щоб комп'ютери вимикалися у неробочий час.

Ірландія: Влада рекомендувала домогосподарствам вимикати термостат до 20°C у житлових приміщеннях та від 15°C до 18°C ​​у коридорах та спальнях, а також знизити швидкість пересування з метою скорочення споживання палива.

Раніше ми писали, що у Німеччині закликали заборонити виробництво електроенергії з використанням газу.

Додамо, що уряд Франції планує вжити низку непопулярних заходів щодо підвищення енергоефективності малого бізнесу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд