США готують санкції проти російської платіжної системи «Мир», — The Wall Street Journal

10:41, 29 вересня 2022
Під нові санкції можуть потрапити критично важливі для економіки країни РФ фінансові установи.
США готують санкції проти російської платіжної системи «Мир», —  The Wall Street Journal
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати Америки готують санкції проти російської платіжної системи «Мир». Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на неназваних американських урядовців.

Так, під нові санкції можуть потрапити критично важливі для економіки країни РФ фінансові установи, зокрема Російське агентство страхування банківських вкладів і Національна система платіжних карток «Мир».

За словами співрозмовників видання, США підозрюють, що Москва використовує ці установи, щоб обходити санкції Заходу проти її банківської системи.

Крім того, під санкціями США можуть опинитися російські Національний кліринговий центр і Національний розрахунковий депозитарій.

Співрозмовники видання додають, що Білий дім також розглядає можливість відключення більшої кількості російських банків від глобальної системи обміну фінансовими повідомленнями SWIFT, розширення переліку товарів для експортного контролю та запровадження санкцій проти більшої кількості державних компаній.

Водночас джерела видання зауважують, що остаточне рішення про те, які організації та товари потраплять під санкції, ще не ухвалено. Однак воно враховуватиме ескалацію Владіміром Путіним агресії проти України, включно із оголошеною в РФ мобілізацією, погрозами застосування ядерної зброї та спробами анексувати частини української території. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва