США та партнери вирішили встановити фіксовану ціну на російську нафту замість гнучкої – Bloomberg

15:44, 4 листопада 2022
Як зазначають на порталі, наразі неясно, на якому рівні буде встановлена ​​ціна, але це буде фіксоване число.
США та партнери вирішили встановити фіксовану ціну на російську нафту замість гнучкої – Bloomberg
Джерело фото: depositphotos / ssuaphoto
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США та їхні партнери погодилися встановити фіксований рівень ціни на російську сиру нафту, а не плаваючий, який змінюється відповідно до базових цін на нафту, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Як зазначають на порталі, наразі неясно, на якому рівні буде встановлена ​​ціна, але це буде фіксоване число, а не знижка щодо Brent, повідомили в четвер на умовах анонімності представники коаліції, знайомі з цим питанням.

«Офіційні особи США заявили про бажання встановити обмеження на сиру нафту вище 60 доларів за барель, що збільшило б шанси змусити Росію продавати принаймні частину свого експорту через програму.

Обмеження, незважаючи на те, що воно є статичним, буде регулярно переглядатися та може бути зміненj коаліцією, яка складається з країн «Великої сімки» та Австралії», - пише Bloomberg.

Зазначається, що з того часу, як владімір путін віддав наказ про вторгнення в Україну, американські та європейські лідери прагнули приборкати потік доходів від нафти, який фінансував військову машину Москви.

Bloomberg пише, що робоча група наполягає на введенні обмеження — по суті, заборони на страхування та інші послуги для поставок вище за певну ціну — у звʼязку з майбутнім раундом санкцій Європейського Союзу, які мають набути чинності 5 грудня.

Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо наступного тижня вирушить до Лондона, Парижа та Брюсселя для проведення зустрічей, на яких обговорюватиметься «запровадження обмеження цін на російську нафту». Речник Міністерства фінансів не підтвердив, що переговори будуть спрямовані на узгодження цін, зауважує Bloomberg.

«Коаліція планує встановити три рівні цін: один на сиру нафту та два на нафтопродукти. Наразі коаліція погодилася лише на те, що максимальна ціна на нафту буде фіксованою», - підсумували у ЗМІ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва