Шольц розповів, чому Берлін довго зважувався на передачу танків Leopard

15:28, 25 січня 2023
Причиною стала повоєнна політика Німеччини, яка відчуває провину за розв'язання Другої світової війни Адольфом Гітлером.
Шольц розповів, чому Берлін довго зважувався на передачу танків Leopard
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що перед оголошенням рішення про постачання німецьких танків Leopard 2 він розмовляв із Президентом України Володимиром Зеленським. Також він пояснив, чому довго тягнув із ухваленням відповідного рішення. Про це пише Sky News.

Причиною стала повоєнна політика Німеччини, яка відчуває провину за розв'язання Другої світової війни Адольфом Гітлером, а також страх перед ескалацією війни.

Шольц заявив журналістам, що перед оголошенням рішення щодо танків Leopard 2 для України він розмовляв українським Президентом Володимиром Зеленським.

«Причиною викликів, з якими ми стикаємося, є страшна агресивна війна проти України. Жахлива війна, яка поставила під сумнів принципи, про які домовилися в Європі [після Другої світової війни]», - заявив федеральний канцлер Німеччини.

Він переконаний, що рішення про постачання у тісній співпраці з партнерами озброєнь, включно з сучасними танками, є «правильним».

Однак, наголосив Шольц, через російське вторгнення йому «довелося порвати з тим, що ми робили в Німеччині протягом десятиліть». Так глава німецького уряду, вочевидь, натякнув на той факт, що після завершення Другої світової війни німецькі танки вперше боротимуться на полі бою в Європі. Хоча після завершення тієї війни Німеччина дотримувалася ряду обмежень у військовій сфері. Зокрема, країна мала лише обмежені сили оборони.

Також Шольц визнав, що побоюється ескалації війни з боку Росії. Він переконаний, що країни НАТО зобов'язані «виявляти обережність».

«У нас війна в Європі недалеко звідси... Одне має бути зрозумілим: ми робитимемо все необхідне і можливе для підтримки України, але водночас ми хочемо переконатися, що не буде ескалації війни між Росією та НАТО», - заявив федеральний канцлер Німеччини.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду