Працював у піцерії: у Франції затримали італійського мафіозі, який ховався 16 років

19:40, 4 лютого 2023
За даними Інтерполу, Едгардо Греко розшукували за вбивства двох братів, скоєне через мафіозну війну між двома кланами 1991 року.
Працював у піцерії: у Франції затримали італійського мафіозі, який ховався 16 років
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Поліція у Франції в четвер, 2 лютого, затримала Едгардо Греко, який раніше належав до однієї з найвпливовіших мафіозних організацій Італії. Він ховався 16 років, працюючи піццайоло. Про це повідомляється на офіційному сайті Інтерполу.

Як уточнюється, 63-річного чоловіка підозрюють у приналежності до прикро відомого кримінального угрупування "Ндрангета", центр якого розташований у Калабрії, на півдні Італії. За даними Інтерполу, Греко розшукували за вбивства двох братів, скоєне через мафіозну війну між двома кланами 1991 року. Стефано та Джузеппе Бартоломео забили залізними прутами до смерті в рибному магазині в маленькому містечку Козенца в Калабрії. Їхні тіла так і не знайшли, за версією слідства, їх розчинили в кислоті.

Пізніше Греко засудили за скоєні злочини, але він зміг втекти в іншу країну.

Поліція затримала італійця у французькому місті Сент-Етьєн, де він проживав із 2014 року під вигаданим ім'ям Паоло Дімітріо, пише Mirror. Останні три роки він працював тут піцайоло та керував невеликим італійським рестораном Caffe Rossini.

егардо греко

 

З 2013 року "Ндрангета" вважається однією з найнебезпечніших злочинних організацій у світі з оборотом близько 53 мільярдів євро. Основною діяльністю угруповання є незаконний обіг наркотиків, уплив на голоси виборців, здирство, лихварство, торгівля зброєю, азартні ігри й утилізація токсичних і радіоактивних відходів.

Протягом останніх 15 років поліція розшукує та проводить арешти членів "Ндрангети". Так, у лютому 2008 року після 18 років перебування в розшуку було затримано голову угруповання 57-річного Паскуалу Конделло.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду