Китай постачає рф технології, які допомагають країні-агресору продовжувати війну, — ЗМІ

11:34, 5 лютого 2023
WSJ пише, що оборонні компанії Китаю відправляли навігаційне обладнання, технології для створення перешкод і деталі для реактивних винищувачів російським державним оборонним компаніям, які перебувають під санкціями.
Китай постачає рф технології, які допомагають країні-агресору продовжувати війну, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Незважаючи на антиросійські санкції та експортний контроль, Китай продовжує постачати в рф технології, які потрібні окупантам. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Видання, проаналізувавши дані російської митниці, повідомляє, що китайські державні оборонні компанії відправляли навігаційне обладнання, технології для створення перешкод і деталі для реактивних винищувачів російським державним оборонним компаніям, які перебувають під санкціями.

«Це всього лише жменька з десятків тисяч партій товарів подвійного призначення — продуктів, які мають як комерційне, так і військове застосування, — які росія імпортувала після торішнього вторгнення. Документи свідчать, що більша частина поставок подвійного призначення була з Китаю», — пише видання.

Зазначається, що рф значною мірою залежить від імпорту технологій подвійного призначення, таких як, наприклад, напівпровідники. Саме тому санкції обмежили експорт в росію товарів подвійного призначення, включають комп’ютерні чіпи, інфрачервоні камери і радіолокаційне обладнання.

«Але митні та корпоративні документи показують, що росія як і раніше може імпортувати ці технологію через країни, які не приєдналися до санкцій. Багато експортно-контрольованих товарів як і раніше йдуть через такі країни, як Туреччина і Об'єднані Арабські Емірати, чиї уряди звинувачуються західними чиновниками в нехтуванні санкціями і контролем», — повідомляє видання.

У той же час, представники Китаю спростували інформацію видання.

«Твердження про те, що Китай надає допомогу росії, не має під собою ніяких фактичних підстав, а є чисто спекулятивним і навмисно роздутим», — заявив WSJ представник Китаю в посольстві у Вашингтоні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді