рф розгорнула масштабні ядерні навчання напередодні візиту Байдена до Європи, — ГУР

18:01, 19 лютого 2023
росія посилює ядерний шантаж.
рф розгорнула масштабні ядерні навчання напередодні візиту Байдена до Європи, — ГУР
Фото: Depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що рф розпочинає масштабні ядерні навчання на тлі візиту президента США Джо Байдена до Європи.

«Наразі підтверджено підготовку компонентів стратегічних ядерних сил до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування», - йдеться у повідомленні розвідки.

Крім того, у рамках підготовки до навчань Збройні сили росії перевірили систему централізованого бойового управління «Моноліт». Зокрема, перевірено канали бойового управління, сили та засоби стратегічних ядерних сил (СЯС). Систему перевели у вищі ступені бойової готовності.

За даними розвідки, екіпаж ракетного підводного крейсера стратегічного призначення проінформували про бойову підготовку та можливий вихід у район пуску. Також на авіабазі «Тамбов» розгорнули допоміжний пункт управління командування дальньої авіації.

«Такі дії військово-політичного керівництва рф, зокрема, є спробою завадити візиту Джо Байдена до Європи, який заплановано на 20-22 лютого, шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України», - зазначає розвідка.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва