У Грузії після протестів відкликали скандальний законопроєкт про «іноагентів»

09:10, 9 березня 2023
У Грузії відкликали законопроєкт на фоні якого почались протести.
У Грузії після протестів відкликали скандальний законопроєкт про «іноагентів»
Джерело фото: Getty Images
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Політрада «Грузинської мрії», «Сили народу» та парламентської більшості оприлюднила спільну заяву, в якій йдеться про те, що вони відкликали підтриманий ними законопроєкт на фоні якого почались протести.

Про це повідомляє «Іmedi news».

«Ми бачимо, що прийнятий законопроект викликав розбіжності в думках у суспільстві. Машина брехні змогла виставити рахунок у негативному світлі та ввести в оману певну частину громадськості. Законопроекту наклеїли брехливий ярлик «російського права», а його прийняття в першому читанні в очах частини громадськості подали як відхід від європейського курсу», - йдеться у спільній заяві партій парламентської більшості.

«Враховуючи все вищевикладене, як влада, відповідальна перед кожним членом суспільства, ми вирішили беззастережно відкликати підтриманий нами законопроект без жодних застережень.

Коли емоційний фон спаде, ми краще пояснимо суспільству, для чого був законопроект і чому важливо було забезпечити прозорість іноземного впливу в нашій країні. Для цього ми розпочнемо зустрічі з населенням і донесемо до широкої громадськості правду про кожну деталь справи.

Ми діємо з особливою відповідальністю, яку, як керівна влада, маємо перед кожним членом суспільства», - йдеться у заяві.

Як писала «Судово-юридична газета», 7 березня грузинський парламент у першому читанні ухвалив законопроект «Про прозорість іноземного впливу». На тлі схвалення документа під будівлею парламенту відбувався протест.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала протестувальників проти законопроекту про «іноагентів».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду