Morgan Stanley планує скоротити 3 тисячі робочих місць, — ЗМІ

17:16, 2 травня 2023
Причина полягає у повільному укладанні угод й складному економічному середовищі.
Morgan Stanley планує скоротити 3 тисячі робочих місць, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Американський фінансовий конгломерат Morgan Stanley планує скоротити близько 3 тисяч робочих місць у другому кварталі - це стане другим раундом скорочень за останні пів року. Про це пише Reuters.

За словами джерела агентства, повільне укладання угод і складне економічне середовище спонукають інвестбанк переглянути свою чисельність персоналу.

"Останній крок послідував за ще одним кварталом, в якому комісійні від інвестиційно-банківського підрозділу впали, що призвело до зниження загального доходу майже на 2% до 14,5 мільярдів доларів.

Минулого місяця фінансовий директор Morgan Stanley Шерон Єшайя заявила, що "управління витратами" є пріоритетом з огляду на більш широку ринкову невизначеність і підвищену інфляцію", - нагадує видання.

Інвестиційні банки Уолл-стріт постраждали від спаду угод, оскільки інвестори стали більш обережними щодо нестабільних ринків і швидкого зростання відсоткових ставок.

Первинне публічне розміщення акцій також практично зупинилося, оскільки стартапи відкладають дебют на ринку до поліпшення настроїв інвесторів.

За даними Dealogic, у першому кварталі обсяги угод злиття та поглинання скоротилися майже вдвічі порівняно з попереднім роком.

Генеральний директор Morgan Stanley Джеймс Горман заявив у грудні, що банк проведе "скромні" скорочення робочих місць по всьому світу, не називаючи точної цифри.

Станом на кінець березня в банку працювало понад 82 тисячі співробітників, і скорочення торкнеться майже 4% його персоналу.

Раніше ми писали, що Deutsche Bank збирається скоротити 800 робочих місць.

Також Amazon звільнить ще 9 тисяч співробітників.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду