«Спрямуємо потужний сигнал підтримки Україні»: Столтенберг розповів, чого очікувати від саміту НАТО

17:55, 14 червня 2023
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на саміті у Вільнюсі Альянс дасть чітко зрозуміти, що майбутнє України – НАТО.
«Спрямуємо потужний сигнал підтримки Україні»: Столтенберг розповів, чого очікувати від саміту НАТО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 15 червня, міністри оборони країн-членів НАТО на засіданні у Брюсселі обговорять довгострокову програму військової допомоги Україні. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає офіційний сайт Альянсу.

«Ми обговоримо багаторічний пакет допомоги зі значним фінансуванням, щоб Україна могла захистити себе в довгостроковій перспективі, перейти з радянських стандартів до стандартів НАТО й досягти повної оперативної сумісності з НАТО, реформувати та перебудувати сектор безпеки та оборони, – сказав Столтенберг. – Ми маємо гарантувати, що, коли ця війна закінчиться, буде створено надійні механізми гарантування безпеки України. Щоб історія не повторилася. І щоб Росія не могла відпочити, переозброїтися й розпочати новий наступ».

За словами генсека НАТО, зустріч міністрів оборони розпочнуть із засідань контактної групи з надання Україні оборонної допомоги у форматі «Рамштайн» і комісії Україна – НАТО.

Як зазначив Столтенберг, глави міноборони країн – членів НАТО також обговорять підготовку до саміту Альянсу у Вільнюсі (Литва) 11–12 липня.

«На саміті у Вільнюсі ми спрямуємо потужний сигнал підтримки й солідарності з Україною і дамо чітко зрозуміти, що майбутнє України – в НАТО», – наголосив генеральний секретар Альянсу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду