Модерація, конфіденційність та прозорість: у Євросоюзі набув чинності закон, який посилює контроль за ІТ-гігантами

12:40, 25 серпня 2023
Новий закон надає чіткі орієнтири щодо модерації контенту, збереження конфіденційності та підвищення прозорості для користувачів.
Модерація, конфіденційність та прозорість: у Євросоюзі набув чинності закон, який посилює контроль за ІТ-гігантами
Фото: Adobe Stock
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Європейському Союзі набув чинності Акт про цифрові послуги (DSA), який надає чіткі орієнтири щодо модерації контенту, збереження конфіденційності та підвищення прозорості для користувачів. Про це повідомляє Reuters.

Нові зобов'язання в ЄС, які накладаються на IT-гігантів включають запобігання поширенню шкідливого контенту, заборону або обмеження певних методів таргетування на користувачів, а також обмін деякими внутрішніми даними з регуляторами та пов'язаними з ними спеціалістами з наукових галузей.

Наразі правила стосуються лише 19 найбільших онлайн-платформ, які мають понад 45 млн користувачів у ЄС. Однак з середини лютого вони поширюватимуться на різноманітні онлайн-платформи, незалежно від їхнього розміру.

За порушення DSA будь-яка компанія може отримати штраф у розмірі до 6% від свого глобального обороту, а повторні порушення можуть призвести до заборони діяльності в Європі.

Дві з компаній, які включили в списку дострокового регулювання – гігант електронної комерції Amazon та німецький ритейлер одягу Zalando – наразі оскаржують в суді своє включення до списку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду