Чехія проти замороження війни в Україні

16:07, 28 серпня 2023
Прем'єр-міністр Чехії виступив щодо потреби продовжувати надання військової допомоги Україні.
Чехія проти замороження війни в Україні
Джерело фото: outsourcingreview.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив про важливість припинення спроб російської федерації відновлювати свої зони впливу, так як такі дії можуть підбадьорювати не лише режим путіна, а й інших агресорів, – повідомляє Ceske Noviny.

За його словами, перспективи швидкого врегулювання конфлікту «виявилися обмеженими та з кожним днем стають ще менш ймовірними», оскільки наслідки російської агресії «різноманітні і допомагають розпалювати напругу», яку відчуває Чехія.

«Навіть на думку багатьох аналітиків існує загроза тупикової ситуації і реальність замороженого конфлікту. Я не думаю, що це єдиний сценарій, за яким треба йти, але ми також повинні тримати його в голові і думати про нього в наших стратегіях», – скалав Фіала.

Прем'єр-міністр Чехії переконаний у тому, що Чехія має продовжувати надання військової та іншої допомоги Україні, а також підтримувати її інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО. Водночас, він підкреслив необхідність готувати плани для відновлення України після закінчення війни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду