Польща почала екстрадувати чоловіків, які втекли з України – ЗМІ

12:34, 4 вересня 2023
Польща вже передає Україні деяких чоловіків, які незаконно за «липовими» документами виїхали з країни, – ЗМІ
Польща почала екстрадувати чоловіків, які втекли з України – ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Польща вже почала відправляти назад до України деяких чоловіків, які незаконно перетнули кордон країни. Для виконання цієї процедури Україна повинна видати міжнародний обвинувальний акт щодо кожного з цих осіб, – повідомляє Rzeczpospolita.

«Якщо ми зупиняємо такого іноземця, наприклад, за звичайну перевірку на дорозі, наша система KSIP  (Інформаційна система Національної поліції – ред.) покаже, що це особа, яка переслідується прокуратурою з України, тому що там є дані Інтерполу. Ми затримуємо таку особу і повідомляємо прокуратуру. Польський суд вирішує, чи буде вона екстрадована», – розповів інспектор Маріуш Царка, речник Головної комендатури поліції.

За інформацією Прикордонної служби, Польща відповідно до угоди з Україною розпочала відправляти громадян України, які брали участь у незаконному перетині кордону та організації нелегальної міграції до Європи, назад на їхню батьківщину.

Раніше народний депутат Давид Арахамія повідомив, що люди, які давали хабарі й підробляли документи, будуть покарані. Українців, які виїхали за кордон за підробленими довідками про непридатність до служби, можуть екстрадувати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду