Польща не відкриє свій кордон для українського зерна – Моравецький

12:20, 12 вересня 2023
Водночас, міністр сільського господарства запевнив, що Варшава підтримує транзит українського збіжжя через територію країни.
Польща не відкриє свій кордон для українського зерна – Моравецький
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Польський уряд в односторонньому порядку ухвалить рішення про заборону українського збіжжя з 15 вересня, якщо Єврокомісія не продовжить заборону на ввезення до п’яти країн ЄС (Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія) пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України.

Про це повідомили у вівторок вранці глава уряду РП Матеуш Моравецький.

«Незалежно від того, яким буде рішення брюссельських чиновників, ми не відкриємо наших кордонів»,- написав Моравецький.

Своєю чергою речник уряду Польщі Пьотр Мюллер в Polsat News повідомив, що у вівторок уряд країни прийме розпорядження, в якому закликатиме Єврокомісію продовжити заборону на імпорт до п’яти країн ЄС збіжжя з України. Одночасно в документі буде попередження: якщо цього не станеться, то на основі положення про безпеку Варшава прийме відповідне рішення на національному рівні. 

Водночас, міністр сільського господарства Роберт Телус в ефірі Польського радіо запевнив, що Варшава підтримує транзит українського збіжжя через територію РП, аби воно потрапляло на ринки третіх країн, зокрема до Африки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва