Маск зробив себе цифровим громадським ворогом Європи

08:15, 19 жовтня 2023
Ілон Маск став головним ворогом європейського суспільства після нападу ХАМАСу на Ізраїль.
Маск зробив себе цифровим громадським ворогом Європи
Джерело фото: EPA
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейське суспільство почало реагувати на платформу X, яку очолює Ілон Маск, після нападу ХАМАСу на Ізраїль. Влада вважає, що ця платформа розповсюджує "моторошні зображення, політично мотивований неправдивий контент і терористичну пропаганду", що порушує як політику соцмережі, так і закони Європейського Союзу, – повідомляє Politico.

За даними видання, тепер Маска можуть чекати санкції, включаючи великі штрафи, оскільки посадовці в Брюсселі розпочали збір доказів для офіційного розслідування щодо порушень соцмережею X правил Європейського Союзу. Крім того, критику висловили власті Великої Британії та Німеччини.

«Ця боротьба представляє собою серйозне випробування для всіх сторін. Маск намагатиметься спростувати будь-які твердження про те, що він не зміг стати відповідальним власником соціальної мережі, раніше відомої як Twitter, і при цьому зберегти свою прихильність свободі слова. ЄС хоче продемонструвати, що Закон про цифрові послуги (DSA) має свої «зуби»», – йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд