Коли Єврокомісія схвалить початок переговорів Україна-ЄС: подробиці

16:14, 1 листопада 2023
В ЄС наполягають на реформах перед рішенням щодо України.
Коли Єврокомісія схвалить початок переговорів Україна-ЄС: подробиці
Джерело фото: depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейська комісія планує оприлюднити звіт щодо прогресу кандидатів на вступ до Євросоюзу у вівторок, 8 листопада. Проте деякі країни, зокрема Німеччина, Франція, Іспанія та Португалія, висловлюють побоювання щодо потреби реформування самого Євросоюзу перед розширенням, – повідомляє Politico.

В ЄС стурбовані можливістю розширення за умови відсутності необхідних кроків у напрямку реформ та відсутності послідовного плану для ефективного функціонування Союзу. На фоні цих занять європейські лідери підготовлюються до початку офіційних переговорів щодо вступу України та Молдови вже в листопаді цього року.

За інформацією видання, Брюссель планує рекомендувати почати переговори щодо приєднання України та Молдови, однак з певними технічними умовами. У межах цих умов країнам рекомендується зробити більший прогрес у створенні стійкої та незалежної судової системи, захисту прав меншин та реалізації антикорупційних заходів.

Французький чиновник попереджає, що ці обмеження будуть суттєвими та не лише технічними деталями. Це буде важливим політичним кроком, який Брюссель вживає, щоб врахувати важливі наслідки та вимоги перед початком переговорів з Україною та Молдовою.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва