Померла Колишня перша леді США Розалінн Картер у віці 96 років

10:13, 20 листопада 2023
Розалінн Картер, яка як перша леді невпинно працювала над реформою психічного здоров’я, померла у неділю на 96 році життя.
Померла Колишня перша леді США Розалінн Картер у віці 96 років
Джерело фото: babel
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У віці 96 років померла Розалін Картер, активістка з питань психічного здоров'я, гуманітарний діяч і колишня перша леді США. Жінка пішла з життя в неділю, 19 листопада, у своєму будинку в Плейнсі, що в штаті Джорджія, – повідомляє СNN.

Центр, заснований Розалін та її чоловіком Джиммі Картером, підтвердив інформацію про смерть колишньої першої леді. У п'ятницю організація повідомила про її госпіталізацію. У травні цього року Розалін Картер отримала діагноз деменції, після чого Джиммі Картер почав надавати дружині домашню хоспісну допомогу.

Подружжя Картерів відоме своєю роботою у сфері миру та прав людини через їхній Центр, який базується в Атланті. Вони активно працювали над питаннями глобального миру та захисту прав людини через неурядову організацію, поклавши підвалини для численних ініціатив у цих сферах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України