Суд Техасу заборонив жінці робити аборт попри застереження лікарів про загрозу життю і здоров'ю

19:17, 10 грудня 2023
Верховний суд Техасу тимчасово заборонив вагітній жінці зробити екстрений аборт, залишаючи справу на розгляді на невизначений термін.
Суд Техасу заборонив жінці робити аборт попри застереження лікарів про загрозу життю і здоров'ю
Джерело фото: psmag.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний суд Техасу тимчасово призупинив дозвіл на аборт для 31-річної вагітної Кейт Кокс. У її ще ненародженої дитини виявлене смертельне генетичне захворювання. Про це повідомляє CNN.

Кокс звернулася до суду, намагаючись отримати право на аборт після отримання медичної інформації про те, що її майбутня дитина страждає від трисомії за 18-ю хромосомою. Враховуючи цю ситуацію, вона зазначила, що народження дитини призведе до смерті через кілька днів.

Суд Техасу видав тимчасовий обмежувальний наказ на період 14 днів, щоб забезпечити можливість здійснення аборту згідно з законодавством штату.

Проте, пізніше генеральний прокурор Техасу звернувся до верховного суду із вимогою скасувати це рішення. Прокурор стверджував, що Кокс не надала достатніх доказів про те, що її здоров'я під загрозою через вагітність.

У відповідь на це вимогу, Верховний суд призупинив дозвіл на аборт, залишаючи справу на розгляді. Однак конкретний термін подальшого вирішення цього питання не визначено.

Адвокат Кокс стверджує, що це питання - це питання невідкладної медичної допомоги, особливо з урахуванням того, що Кокс уже на 20-тому тижні вагітності, і вони сподіваються на відхилення запиту прокурора.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва