Угорщина запросила високу ціну в €30 млрд від ЄС в обмін на зняття вето щодо допомоги Україні

11:50, 13 грудня 2023
Угорщина готова скасувати вето на пакет допомоги для України на 50 мільярдів євро за компенсацію в 30 мільярдів євро.
Угорщина запросила високу ціну в €30 млрд від ЄС в обмін на зняття вето щодо допомоги Україні
Джерело фото: espreso
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Угорщина готова скасувати вето на пропозицію Європейського Союзу щодо фінансування України, якщо вона отримає компенсацію у вигляді масштабного фінансування для себе, яке було заблоковане через відступ від демократичних принципів, – повідомляє Bloomberg.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про готовність відмовитися від свого вето на пакет допомоги для України на 50 мільярдів євро (близько 54 мільярдів доларів), який має бути розпочатий наступного року. Ця пропозиція обговорюватиметься на зустрічі лідерів ЄС, запланованій на цей тиждень.

Балаш Орбан, який є політичним директором прем'єр-міністра, заявив, що Угорщина прагне отримати високу ціну за свою згоду на цей пакет фінансування для України. Він підкреслив, що Угорщина виступає проти повного чотирирічного плану допомоги, вважаючи за краще, якщо ЄС запропонує Києву фінансування на один рік без змін до бюджету.

Будапешт також розглядає можливість внести власний внесок у цей пакет, однак зараз залишається неясним, чи призведе це до узгодження становищ між Угорщиною та іншими країнами ЄС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України