У Ватикані засудили на 5,5 років колишнього радника Папи за махінації з нерухомістю в Лондоні

21:03, 16 грудня 2023
75-річного кардинала Анджело Беччіу визнали винним у фінансових злочинах з укладання непрозорих угод з нерухомістю в Лондоні.
У Ватикані засудили на 5,5 років колишнього радника Папи за махінації з нерухомістю в Лондоні
Джерело фото: AFP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд Ватикану виніс вирок у справі 75-річного колишнього радника Папи Франциска, Анджело Беччіу. За звинуваченнями у фінансових злочинах укладення непрозорих угод з нерухомістю в Лондоні, Беччіу отримав вирок у п’ять років і шість місяців ув’язнення, – повідомляє Hindustan Times.

Судовий процес, який тривав з липня 2021 року, розглянув звинувачення проти 10 осіб, у тому числі фінансистів, юристів та колишніх співробітників Ватикану. Основне звинувачення стосувалося придбання нерухомості в Лондоні на суму 350 мільйонів євро, яке призвело до фінансових збитків на десятки мільйонів євро для Ватикану.

Зі свого боку, Святий Престол вважав себе «скривдженою стороною» і попросив через держсекретаря суд «покарати за всі злочини».

Голова суду Джузеппе Піньятоне оголосив вирок, де визнав Беччіу винним у розтраті, зловживанні службовим становищем і підробці свідків. Крім ув’язнення, колишньому посадовцю Святого Престолу було нараховано штраф у вісім тисяч євро та заборону обіймати державні посади до кінця життя.

Його адвокат заявив про плани оскарження рішення. Справа Беччіу відкрила очі на фінансові практики Святого Престолу та стала важливим кроком у спробах Папи Франциска очистити ці практики від корупції та недоліків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області