Українці, які повертаються додому, отримають фінансування від Чехії

22:30, 24 грудня 2023
Чехія схвалила фінансові виплати для українських біженців, які повертаються додому.
Українці, які повертаються додому, отримають фінансування від Чехії
Джерело фото: Укрінформ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Чехії Петр Павел підписав зміни до закону lex Ukraine, який стосується статусу українців, що прибули до Чехії з моменту початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Про це йдеться на сайті президента Чехії.

Як ми писали раніше, ключова зміна, яка вноситься до закону, передбачає продовження тимчасового захистудля громадян України в Чехії до березня 2025 року, відповідно до рішення Ради Євросоюзу.

Поправки також передбачають надання фінансової підтримки біженцям із статусом тимчасового захисту під час їхнього повернення в Україну. Розмір цієї підтримки буде визначений урядом Чехії. Однак, для отримання такої допомоги особи можуть звернутися лише один раз та не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку тимчасового захисту, а саме до кінця 2024 року.

У випадку, якщо ці особи пізніше прагнуть отримати довгострокову візу в Чехії, вони будуть зобов'язані повернути половину суми, яку чеський уряд надав для їхнього повернення на батьківщину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду