У США назріває військовий конфлікт між Техасом та урядом Байдена

08:33, 27 січня 2024
Адміністрація Байдена погрожує військовими діями проти Нацгвардії Техасу.
У США назріває військовий конфлікт між Техасом та урядом Байдена
Джерело фото: visitukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Адміністрація президента США Джо Байдена погрожує військовими діями проти Національної гвардії Техасу, вимагаючи зняти війська з американо-мексиканського кордону. Конфлікт між Техасом та федеральним урядом щодо контролю за кордоном загострився до наступного рівня, коли губернатор Грег Еббот висунув виклик адміністрації Байдена та Верховному суду США, вимагаючи встановлення додаткового колючого дроту для стримування міграції, повідомляє The Guardian.

Республіканці в Техасі настоюють на зміцненні кордону з Мексикою, оскільки деякі ділянки залишаються практично незахищеними, дозволяючи мігрантам легко потрапляти на територію США.

Термін, протягом якого федеральні агенти мали дозвіл на демонтаж вже встановлених загороджень, закінчується у п'ятницю. Однак Техас відмовляється виконувати ці вимоги, вважаючи їх порушенням конституційних прав штату на самооборону.

Губернатор Еббот підкреслив конституційне право Техасу вирішувати питання безпеки кордону та наголосив, що штат не піддаватиметься тискам федеральної влади. Крім того, Техас мобілізував Національну гвардію та військовослужбовців для підтримки безпеки на кордоні з Мексикою та виконання завдань зі стримування нелегальної міграції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області