TikTok загрожує штраф у разі доведення, що платформа несе ризики для дітей, — ЗМІ

14:05, 10 лютого 2024
ЄС готує розслідування відповідно до нових правил модерації контенту
TikTok загрожує штраф у разі доведення,  що платформа несе ризики для дітей, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Компанії ByteDance, яка володіє TikTok, загрожують великі штрафи. Європейська комісія найближчим часом розпочне розслідування щодо TikTok відповідно до нового Закону про цифрові послуги (DSA).

Розслідування викликане побоюваннями, що зміни, внесені компанією відповідно до нових правил, недостатні для захисту неповнолітніх користувачів. Про це повідомляє Bloomberg.

"DSA надає регуляторам безпрецедентні повноваження вживати заходів проти великих технологічних компаній за те, як вони поводяться з контентом на своїх платформах. Компаніям загрожують штрафи в розмірі до 6% від річного обсягу продажів або навіть заборона на діяльність в ЄС, якщо вони неодноразово порушуватимуть правила", – йдеться в повідомленні.

ЄС надіслав кілька запитів на інформацію до TikTok, запитуючи, серед іншого, про те, яких заходів вживає компанія для захисту неповнолітніх, особливо щодо ризиків для психічного та фізичного здоров'я, а також про те, як діти користуються її послугами.

Видання зазначає, що, ймовірно, буде проведено ще більше розслідувань, оскільки протягом останніх кількох місяців ЄС проводить опитування всіх визначених фірм для отримання додаткової інформації. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська