рф готує умови для гібридної операції в Молдові найближчим часом — Інститут вивчення війни

11:21, 15 лютого 2024
Наразі терміни можливої гібридної операції рф в Молдові не визначені.
рф готує умови для гібридної операції в Молдові найближчим часом — Інститут вивчення війни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Інститут вивчення війни вважає, що влада рф створює інформаційні умови для російської гібридної операції в Молдові, щоб вона стала можливою найближчим часом. Про це йдеться на офіційному сайті ISW.

Проте аналітики інституту зазначають, що терміни можливої гібридної операції рф в Молдові ще не визначені.

ISW продовжує оцінювати, що кремлівські чиновники та рупори намагаються створити інформаційні умови для виправдання можливих зусиль росії з дестабілізації Молдови та запобігання її інтеграції в Захід, і той факт, що міністр закордонних справ рф Сергій Лавров продовжив ці наративи і додав додаткові звинувачення - свідчить про те, що Кремль організовує ширші зусилля в інформаційному просторі.

Інші офіційні особи Міністерства закордонних справ росії, в тому числі речниця МЗС Марія Захарова, раніше заявляли, що молдовська влада намагається економічно «задушити» Придністров'я, перешкоджає дипломатичному вирішенню придністровського конфлікту і стикається з широким внутрішнім невдоволенням політикою молдовського уряду.

Нещодавно молдовська влада звинуватила російських миротворців у Придністров'ї у проведенні навчань і застосуванні зброї в молдовській зоні безпеки, що порушує протоколи Спільної контрольної комісії (СКК) ОБСЄ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області