Макрон хоче зробити аборти правом на рівні ЄС

18:35, 8 березня 2024
Президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв жінкам домагатися права на аборт.
Макрон хоче зробити аборти правом на рівні ЄС
Джерело фото: punchng.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Франції Емманюель Макрон у своїй промові до Міжнародного дня жінок 8 березня висловив обіцянку домагатися права на аборт, яке нещодавно було закріплене в Конституції країни, а також в Хартії прав людини ЄС та у всьому світі. Про це повідомляє Reuters.

Макрон виступав перед будівлею французького Міністерства юстиції, де заявив, що Франція стає першою країною в світі, чия конституція чітко захищає право на аборт у будь-яких обставинах. «Ми не заспокоїмося, поки ця обіцянка не буде виконана в усьому світі… Сьогодні не кінець історії. Це початок боротьби», – додав він.

Макрон висловив занепокоєння стосовно зусиль щодо обмеження прав жінок у деяких європейських державах і висловив бажання вписати гарантовану свободу робити аборт у Хартію основних прав Європейського Союзу.

На минулому тижні французькі депутати і сенатори з великою перевагою проголосували за закріплення у конституції положення про право жінки на аборт. Це положення набуде чинності у Франції найближчим часом після публікації в офіційному віснику.

У Франції аборти декриміналізували ще у 1975 році. Проте рішення Верховного суду США у 2022 році, яке скасувало федеральні гарантії здійснення абортів, стимулювало президента Макрона закріпити відповідне право у французькій конституції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду