Ірландія будує житло для сотень українців в графстві Роскоммон

08:11, 13 березня 2024
Ірландія продовжує будівництво житла для українських біженців.
Ірландія будує житло для сотень українців в графстві Роскоммон
Джерело фото: visitukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд Ірландії продовжує ініціативу з будівництва житла для українських біженців, розгорнувши новий проєкт у графстві Роскоммон. Згідно з інформацією, оприлюдненою Irish Independent, планується встановлення модульних будинків для майже 700 українців у трьох різних містах.

У графстві Роскоммон заплановано встановити 167 модульних будинків для розміщення 686 українських біженців. Для цього вже визначено чотири ділянки - у містах Бойл, Баллахадеррін та Роскоммон.

Поруч із приватним будинком для престарілих у Баллахадерріні буде зведено 47 будинків для 206 мешканців. У Бойлі планується встановлення 50 чотирикімнатних будинків для 200 осіб. У Роскоммоні модульне житло розмістять у двох локаціях, загалом для 280 біженців.

У 2024 році уряд планує виділити для розміщення українців ще 150 об'єктів нерухомості. Наразі більше 100 тисяч українців користуються тимчасовим захистом, і влада передбачає, що потік біженців залишатиметься на високому рівні.

Модульне житло для українських біженців будується у семи різних локаціях в Ірландії, а на цей проєкт виділено майже 83 мільйони євро. Департамент у справах дітей, рівності, інвалідів, інтеграції та молоді оприлюднив, що вартість кожного блоку, призначеного для розміщення чотирьох осіб, складає 145 тисяч євро, не враховуючи витрат на придбання місця та облаштування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду