Пентагон може змінити моніторинг оборонної допомоги, що надається Україні

09:41, 14 березня 2024
Міноборони США передали вісім рекомендацій щодо моніторингу оборонної допомоги, яку передають Україні.
Пентагон може змінити моніторинг оборонної допомоги, що надається Україні
Фото: ukrinform.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерству оборони США надали рекомендації щодо забезпечення відстеження та належного використання обладнання американського виробництва, яке надається Україні в рамках оборонної допомоги. Рекомендації були надані Управлінням звітності уряду Сполучених Штатів Америки (GAO), передає Reuters.

GAO передало Міноборони США вісім рекомендацій, щоб переконатися, що все обладнання відстежується та використовується належним чином. Серед іншого йшлося, що департамент має покращити точність даних про доставку та оцінити свій підхід до моніторингу кінцевого використання в Україні.

Також управління попросило Пентагон розробити процес, який допоможе постійно оцінювати та підвищувати точність даних про доставку, та розробити письмові вказівки, які б документували «ролі та обов'язки».

Зазначається, що Міноборони США погодилися з 5 рекомендаціями та частково погодилися з іншими двома. Однак Пентагон «забракував» рекомендацію агентства про те, що слід уточнити вказівки щодо документування можливих порушень кінцевого використання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області