У Німеччині записку в блокноті для барних замовлень визнали заповітом

15:10, 31 березня 2024
Той факт, що записка знаходиться на незвичайному документі, не позначена як заповіт, не заважає її класифікувати як заповіт, - ухвалив суд.
У Німеччині записку в блокноті для барних замовлень визнали заповітом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Німеччині Вищий обласний суд класифікував записку у блокноті як заповіт, передає Bild.

Трактирщик Менно Кеттвіч помер у віці 77 років, а його супутниця стверджувала, що знайшла записку в його ресторані за кілька тижнів після смерті.

Видання зазначає, що у блокноті був запис з текстом: «Габі отримує все», а також дата і підпис Менно. Жінка вирішила звернутися до суду за свідченням спадщини, але племінники загиблого виступили проти Габі.

«Це не має нічого спільного із заповітом. Крім того, я думаю, що це фейк», - заявив один із племінників.

За його словами, справа у справедливості, а не у спадщині, яка включає будинки та землю та оцінюється приблизно у 300 000 євро.

Окружний суд ухвалив рішення проти Габі, але Вищий обласний суд, порівнявши записку з почерком чоловіка, визнав у ній заповіт.

«Той факт, що записка знаходиться на незвичайному документі, не позначена як заповіт, а також зберігалася за прилавком, не заважає класифікувати її як заповіт», - сказано у рішенні суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва