Байден та Зеленський зустрінуться у Франції та на саміті G7

11:05, 5 червня 2024
Байден та Зеленський під час зустрічі у Франції обговорять підтримку України.
Байден та Зеленський зустрінуться у Франції та на саміті G7
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден планує зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським під час свого перебування у Нормандії, що у Франції. Про це повідомив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, зазначивши, що ця зустріч буде частиною розмови про ситуацію в Україні та підтримку країни з боку США, повідомляє CNN.

«Поки він перебуває в Нормандії, він матиме можливість поспілкуватися з президентом Зеленським і поговорити з ним про стан справ в Україні та про те, як ми можемо продовжувати та поглиблювати нашу підтримку України», — сказав Салліван.

Під час візиту до Франції, Байден матиме можливість обговорити з Зеленським ключові питання, що стосуються безпеки та ситуації на сході Європи. Відзначимо, що саме в цьому регіоні відбулися ключові події Другої світової війни, а згодом тут сталися суперечки, пов'язані з вторгненням росії в Україну.

Представник Білого дому підкреслив, що також планується зустріч між обома лідерами на саміті держав «Групи семи» в Італії, який відбудеться наступного тижня. Ці зустрічі, за словами Саллівана, дозволять обговорити широкий спектр питань, які стосуються двосторонніх відносин та міжнародної політики.

«Протягом трохи більше ніж тижня президент матиме дві предметні зустрічі з президентом Зеленським», – зазначив Салліван.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський у Франції зустрінеться з президентом країни Еммануелем Макроном.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська