У Баренцовому морі горить російський корабель «Адмірал Левченко»

21:44, 10 червня 2024
Наразі на кораблі триває «боротьба за живучість», а також там знаходиться кілька сотень членів екіпажу.
У Баренцовому морі горить російський корабель «Адмірал Левченко»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Баренцовому морі на російському великому протичовновому корабелі «Адмірал Левченко» сталося загоряння, під час якого постраждала установка двигуна. Про це повідомив речник Сил оборони північного напрямку Дмитро Плетенчук.

«Горить-палає техніка ворожа. А точніше великий протичовновий корабель «Адмірал Левченко» у Баренцовому морі. Триває боротьба за живучість, сподіваємося марна», – зазначив Плетенчук.

Речник також вказав, що причиною пожежі стало загоряння однієї з установок двигуна. Крім того, там знаходиться кілька сотень членів екіпажу.

«Так буває, коли «свєрхдєржава» отримує санкції від України і не може обслуговувати самостійно двигуни, вироблені у Миколаєві. 10 років не вистачило на розв’язання цієї проблеми», — розповів Плетенчук.

«Адмірал Левченко» — це російський есмінець класу «Удалой», який увійшов на озброєння військово-морських сил СРСР у 1988 році. Він зараз перебуває у складі Північного флоту росії. Протичовнові кораблі, до яких відноситься «Адмірал Левченко», призначені для боротьби з підводними човнами та повітряними цілями.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду