Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала умову залучення рф до мирного процесу

17:09, 16 червня 2024
Коли рф скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес, заявила глава Єврокомісії.
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала умову залучення рф до мирного процесу
Джерело фото: AP/Fermin Rodriguez
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Переговори з росією щодо миру можливі лише на основі статуту ООН. На цьому наголосила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн за підсумками Саміту миру у Швейцарії.

«Коли росія скаже, що вона готова до миру на основі статуту ООН, тоді настане час включити росію до мирних зусиль та прямувати до миру, як фінальної стадії», - сказала вона та висловила сподівання, ще це «настане швидко».

Нагадаємо, Офіс Президента України опублікував Спільне комюніке про основи миру за підсумками Саміту миру у Швейцарії. Відомо, що документ підписали 80 країн та чотири міжнародні організації.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що на Глобальному саміті миру, який проходить у Брюрґенштоці, основною стратегією є Формула миру Президента України Володимира Зеленського, без розгляду альтернативних планів.

У Білому домі заявили, що бачення «миру» путіна суперечить статуту ООН і здоровому глузду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду