У Білому домі заявили, що бачення «миру» путіна суперечить статуту ООН і здоровому глузду

16:32, 16 червня 2024
Радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван підкреслив, що бачення Саміту миру є правильним, і захід є важливою віхою на шляху до справедливого миру.
У Білому домі заявили, що бачення «миру» путіна суперечить статуту ООН і здоровому глузду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Бачення «миру» путіна, що передбачає окупацію регіонів України та її вразливість для майбутніх агресій, суперечить статуту ООН, базовій моралі і здоровому глузду. На цьому наголосив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван у другий день Глобального саміту миру.

Як пише «Укрінформ», зокрема, Салліван згадав озвучені путіним перед Самітом миру «пропозиції» і наголосив, що «жодна відповідальна нація не може сказати: “Це розумна основа для миру”».

«Це суперечить статуту ООН, базовій моралі і здоровому глузду. На противагу цьому, бачення миру, яке було висунуто тут сьогодні від багатьох різних країн, вкорінене у принципах, під якими ми підписалися, вкорінене у принципах, у світі яких всі ми хотіли б жити, тому що вони убезпечують нас», – наголосив Салліван.

Він підкреслив, що бачення Саміту миру є правильним, і захід є важливою віхою на шляху до справедливого миру.

«Сполучені Штати Америки з гордістю крокуватимуть цим шляхом разом з Україною, доки Україна не переможе і не запанує мир», – запевнив радник Байдена.

Нагадаємо, що в Офісі Президента оприлюднили текст підсумкового комюніке Глобального саміту миру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду