Чехія підвищить виплати українським біженцям на житло вже із серпня

21:30, 4 липня 2024
Чехія виділить додатково 1,6 млрд крон для підтримки українських біженців.
Чехія підвищить виплати українським біженцям на житло вже із серпня
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З серпня уряд Чехії планує збільшити виплати для українських біженців, особливо на житло, у зв'язку із закінченням терміну права на безкоштовне тимчасове проживання. Це обійдеться бюджету додатково до 1,6 мільярда крон на рік. Водночас чеська поліція перевіряє місця проживання біженців через зростання випадків подання фіктивних даних, повідомляє uamedia.eu.

Мета нової постанови Міністерства праці та соціальних справ Чехії – мотивувати іноземців із тимчасовим захистом шукати житло на відкритому ринку. Відомство планує підвищити витрати на житло, які враховуються при розрахунку допомоги. Наразі ці витрати становлять 6 000 крон на місяць для дітей до 18 років та біженців, які перебувають у Чехії менше 150 днів, у зареєстрованих квартирах, та 4 800 крон для незареєстрованого житла. Для інших біженців – 3 000 крон у квартирах та 2 400 крон у незареєстрованому житлі. Оцінюються до п'яти осіб, які мешкають разом.

Міністерство пропонує два варіанти підвищення виплат. За першим варіантом допомога нараховується максимум на трьох осіб, з витратами 8 000 і 5 000 крон у зареєстрованих квартирах та 6 400 і 4 000 крон у незареєстрованих. Другий варіант передбачає, що для п'яти осіб сума виплат становитиме 6 000 та 4 000 крон, незалежно від реєстрації житла.

Згідно з першим варіантом, це коштуватиме державному бюджету додаткові 1,6 мільярда крон на рік, а за другим – 1,4 мільярда крон. Скасування безкоштовного тимчасового житла, навпаки, зменшить витрати на 1,92 мільярда крон на рік.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ольга Дьоміна
    Ольга Дьоміна
    екс-секретар судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
  • Павло Вовк
    Павло Вовк
    голова Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Олександр Пасенюк
    Олександр Пасенюк
    суддя Конституційного Суду України у 2011-2016 рр., Президент ГО «Всеукраїнська асоціація адміністративних суддів»
  • Юлія Войтенко
    Юлія Войтенко
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Тетяна Невідома
    Тетяна Невідома
    член Ради суддів України, суддя Київського апеляційного суду