Посольство України закликало Мексику заарештувати путіна, якщо він приїде на інавгурацію президентки

10:22, 8 серпня 2024
Посольство України в Мексиці відреагувало на рішення країни запросити російського диктатора володимира путіна на інавгурацію Клаудії Шейнбаум.
Посольство України закликало Мексику заарештувати путіна, якщо він приїде на інавгурацію президентки
Фото: ukrinform.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Посольство України в Мексиці звернулося до мексиканського уряду зі закликом заарештувати російського диктатора володимира путіна, якщо він приїде на інавгурації президентки Клаудії Шейнбаум. Про йдеться у заяві посольства.

Зазначається, що посольство України в Мексиці визнає той факт, що мексиканський уряд запрошує представників усіх країн світу взяти участь в інавгурації нового президента. Також подякували за запрошення надіслане Президенту України Володимиру Зеленському.

Втім вказали, що мексиканський уряд у будь-якому разі повинен буде виконати міжнародний ордер на арешт путіна, якщо той приїде в країну.

«Ми сподіваємося, що уряд Мексики усвідомлює той факт, що володимир путін - військовий злочинець, який має ордер на арешт за підозрою у викраденні та насильницькій передачі українських дітей до росії, виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого Мексика визнає.

Цей ганебний злочин стане однією з багатьох причин, через які путіну, разом з рештою військово-політичного керівництва росії одного разу доведеться постати перед судом за розв'язання повномасштабного вторгнення в Україну...», - йдеться у заяві посольства.

Ще там вказали, що вірять, що «мексиканський уряд у будь-якому разі виконає міжнародний ордер на арешт, передавши його до судового органу ООН у Гаазі».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Олексій Кулеба
    Олексій Кулеба
    заступник керівника Офісу Президента України