Меру Нью-Йорка Еріку Адамсу пред'явили кримінальні обвинувачення у корупції

20:48, 26 вересня 2024
Мер Нью-Йорка Ерік Адамс заявив, що готовий боротися за свою невинність.
Меру Нью-Йорка Еріку Адамсу пред'явили кримінальні обвинувачення у корупції
Джерело фото: BBC
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Меру Нью-Йорка, демократу Еріку Адамсу у федеральному суді Манхеттена висунули кримінальні обвинувачення у корупції. Як повідомляє DW, обвинувальний висновок, що містить деталі звинувачень, наразі закритий, і Адамс може постати перед судом вже сьогодні.

У зверненні з його офіційної резиденції мер заявив, що планує залишитися на своїй посаді. Адамс запевнив, що звинувачення, які можуть бути висунуті проти нього, є «повністю фальшивими».

«Я завжди знав, що якщо буду стояти на своєму за всіх вас, то стану мішенню, і мішенню я став. Я буду боротися з цією несправедливістю всіма силами та духом», – підкреслив він.

Мер також додав: «Якщо мені пред'являть обвинувачення, я знаю, що я невинний. Я вимагатиму негайного суду, щоб жителі Нью-Йорка могли почути правду».

Варто зазначити, що перед оголошенням про обвинувачення, конгресменка США Олександрія Окасіо-Кортез, також демократка, закликала Адамса піти у відставку. Таким чином, Адамс став першим мером в історії Нью-Йорка, проти якого висунули обвинувачення під час перебування на посаді. Його адміністрація вже зіткнулася з низкою відставок на високих рівнях у зв'язку з щонайменше чотирма федеральними розслідуваннями.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська