США та ЄС близькі до угоди щодо надання Україні $50 млрд з російських заморожених активів

20:38, 26 вересня 2024
США готові внести $20 млрд при зміні законодавства ЄС.
США та ЄС близькі до угоди щодо надання Україні $50 млрд з російських заморожених активів
Джерело фото: ArmyInform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати Америки та Європейський Союз ведуть переговори про надання Україні фінансової допомоги на суму $50 мільярдів, використовуючи прибутки від заморожених активів росії. Про це повідомляє Bloomberg.

Джерела видання зазначають, що США готові внести $20 мільярдів до цього масштабного пакету допомоги, якщо ЄС змінить своє законодавство щодо санкцій проти росії. Це забезпечить гарантії, що російські активи залишатимуться замороженими.

Однак, навіть якщо ЄС не внесе зміни, Сполучені Штати планують зробити внесок, але сума може бути меншою. Вашингтон очікує, що зміни до санкційного режиму підвищать стабільність надходжень від заморожених російських активів, які наразі потребують оновлення кожні півроку.

Загалом, фінансова допомога у $50 мільярдів буде надана спільно з ЄС, Канадою, Японією та Великою Британією. Кредит планують покрити за рахунок прибутків від $280 мільярдів заморожених активів Росії, більшість яких знаходяться в Європі.

Цей пакет від G7 стане доповненням до вже погодженого макрофінансового пакету ЄС на €50 мільярдів, який буде виділятися протягом 2024-2027 років і пов'язаний із виконанням реформ в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва