Більшість поляків виступають за повернення в Україну чоловіків призовного віку

13:51, 11 жовтня 2024
Підтримка поляками українських біженців падає.
Більшість поляків виступають за повернення в Україну чоловіків призовного віку
Фото: glavred
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне статистичне управління Польщі запитало респондентів про їхнє ставлення до прийому біженців з України та повернення українських чоловіків, які можуть бути призвані на військову службу. Про це повідомляє Euractiv.

Лише 53% поляків підтримують прийняття у Польщі українських біженців. Це – найнижчий показник з березня 2022 року. Тоді підтримка у прихистку втікачів від війни становила 94%.

67% підтримали виступають за повернення в Україну чоловіків призовного віку.  Тільки ліві виборці переважно виступають проти такого рішення. Більшість респондентів, які голосували за інші партії, підтримують це рішення, а виборці «Конфедерації», які асоціюються з антиукраїнськими настроями, найбільше виступають за.

Крім того, приблизно кожен другий поляк (51%) занепокоєний тим, що росія може застосувати ядерну зброю проти України, що є меншим показником порівняно з початком повномасштабної війни, коли такі побоювання висловлювали аж 77%.

Водночас 46% респондентів хочуть, щоб Україна продовжувала воювати, а 39% підтримують мир навіть ціною територіальних чи політичних поступок з боку України.

На запитання, чи вважають вони, що Україні доведеться відмовитися від частини своєї території, 44% відповіли «так», тоді як 19% вважають, що росіяни підуть з окупованих територій з 2022 року, а 6% думають, що вони підуть з територій, окупованих з 2014 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики