Раді пропонують ратифікувати угоду з Саудівською Аравією про повітряне сполучення

18:21, 2 листопада 2022
Угода передбачає визначення порядку регулювання міжнародних польотів під час експлуатації договірних ліній, врегулювання порядку призначення авіапідприємств та взаємне визнання посвідчень членів екіпажу.
Раді пропонують ратифікувати угоду з Саудівською Аравією про повітряне сполучення
Фото: hromadske.radio
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд зареєстрував у Верховній Раді проект Закону «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про повітряне сполучення» (реєстр. № 0175). Про це повідомив представник КМУ у парламенті Тарас Мельничук.

Ратифікація Угоди спрямована на створення двосторонньої договірно-правової бази для здійснення регулярного повітряного сполучення між Україною та Королівством Саудівська Аравія, що сприятиме активізації двосторонніх культурних зв’язків та розширенню економічних відносин між країнами.

Угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про повітряне сполучення передбачено:

— визначення порядку регулювання міжнародних польотів під час експлуатації договірних ліній між Україною та Королівством Саудівська Аравія;

— врегулювання порядку призначення авіапідприємств;

— встановлення умов, відповідно до яких призначеним авіапідприємствам надаватимуться та скасовуватимуться дозволи на виконання регулярних польотів;

— взаємне визнання посвідчень членів екіпажу;

— встановлення механізму інспектування авіапідприємств з метою оцінки їх відповідності стандартам Міжнародної організації цивільної авіації;

— впровадження можливості призначеним авіаперевізникам укладати комерційні домовленості щодо виконання перевезень зі спільним використанням кодів тощо.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва