Народні депутати пропонують збільшити термін розгляду заяв про розірвання шлюбу

20:59, 22 лютого 2023
Відповідно до законопроєкту орган державної реєстрації актів цивільного стан складає актовий запис про розірвання шлюбу після спливу трьох місяців від дня подання такої заяви замість одного.
Народні депутати пропонують збільшити термін розгляду заяв про розірвання шлюбу
Джерело фото: zn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

21 лютого у Верховній Раді під номером №9043 зареєстрували законопроєкт про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо зміни терміну розгляду заяв про розірвання шлюбу.

Ініціатором проєкту Закону виступив народний депутат Георгій Мазурашу.

У пояснювальній записці йдеться, що даний законопроєкт передбачає зміну термінів розгляду заяв про розірвання шлюбу з метою надати більше часу для обдумання та примирення подружжя.

Цим документом вносяться зміни до Сімейного кодексу України і запроваджуються додаткові механізми захисту сім’ї, дитинства, материнства і батьківства.

Так, законопроєктом пропонується внести зміни до статі 106 щодо розірвання шлюбу органом державної реєстрації актів цивільного стану за заявою подружжя, яке не має дітей.

За чинним законодавством орган державної реєстрації актів цивільного стан складає актовий запис про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання такої заяви, якщо вона не була відкликана.

У проєкту пропонується збільшити час на роздуми до трьох місяців (або одного місяця, якщо було офіційно зафіксовано насильство з боку одного члена шлюбної пари щодо іншого).

Також зміни вносяться у статтю 109 щодо розірвання шлюбу за рішенням суду за спільною заявою подружжя, яке має дітей.

За чинним законом суд постановляє рішення про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання заяви. До закінчення цього строку дружина і чоловік мають право відкликати заяву про розірвання шлюбу.

Законопроєктом передбачено продовження часу на оголошення судом рішення до шести місяців або (одного місяця, якщо було офіційно зафіксовано насильство з боку одного члена шлюбної пари щодо іншого).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді